Kategorier

torsdag 8 december 2011

Piroger

Deg:
50 g jäst
50 g margarin
5 dl mjölk
2 tsk salt
2 tsk socker
6 dl grahamsmjöl
4-6 dl vetemjöl

Fyllning:
600 g nötfärs
1 gul lök
1 röd paprika
2 tsk salt
2 krm peppar
1 ostskiva över köttet innan jag vek ihop pirogen

Pensling:
1 ägg

Gör så här
Smula jästen i en bunke.
Smält margarinet och tillsätt mjölken, värm till fingervärme.
Häll blandningen över jästen och lös upp jästen. Tillsätt sedan salt, socker, grahamsmjöl och vetemjöl (jag använde bara vetemjöl). Arbeta degen smidig, den ska vara lite kladdig. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.

Finhacka löken och grovriv moroten. Fräs löken i en stekpanna och tillsätt köttfärsen, chilisåsen,och rivna moroten. Krydda när färsen är helt brun. Rör ner ost och låt svalna.

Kavla ut degen på mjölat bakbord, till en platta och ta ut ca 15 cm stora kakor. Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.
Ta en kaka och lägg fyllningen i mitten av kakan och vik ihop kakan med fingrarna. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 12 minuter.






3 kommentarer:

  1. Åh, de ser supergoda ut :-)

    SvaraRadera
  2. Vad goda de ser ut, jag ska prova göra!

    SvaraRadera
  3. Inte bra och gå in på dina supersmarriga inlägg om mat när man är vrååålhungrig!! :) *dreggel*

    SvaraRadera