Morotspure
4 morötter, 200 g kokvatten
2 msk matfett
Majspure
200 g konserverade majskorn
2 msk matfett
behöver inte kokas
Ärtpure
200 g gröna ärtor, kokvatten
2 msk matfett
Majsen & ärtorna som jag använde var frysta så jag kokar dom några minuter.
Jag lägger maten i istärningslådor. Super bra!
Recepten är tagna från Barnmat -råd och recept
Carina Trägårdh Lunneryd
Duktigt!
SvaraRaderaVi får se om jag har den orken senare, man får ju hoppas det. =)
Ja det är jätte kul=)
SvaraRaderaDet ända jag inte gör är plommon pure men det ska jag också börja göra...bara det att jag inte vet hur bra den blir om man fryser den...kanske ska vara dagsfärsk...
Mums med hemlagad mat!
SvaraRaderaJag har äntligen börjat göra egen mat till Oskar, och han äter som 17! Idag blev det köttbullar, potatis, morötter och sås.
Jag lånade en bok på biblioteket som var bra. Andra mosboken hette den och var skriven av Johanna Westman.(Tror jag hon heter) Där fanns många recept och tips.
Kram
Kanoners med hemlagat=P
SvaraRaderaJag gör också egen puré till Cornelia. Fick boken Första och andra mosboken i julklapp och där är det en massa recept. (Första mosboken var en pekbok till Cornelia) Jag gör egen plommonpure, först sätter jag plommonen i blöt i några timmar, sen kokar jag upp dem och efter det mixar jag med lite av kokvattnet. Sen sparar jag lite i en burk (håller i ca 4 dagar) i kylen och resten fryser jag in, fungerar jätte bra.
SvaraRaderaTusen tack Sara=P Bra tips, ska testa=D
SvaraRadera