Börja med att koka marsansåsen så den hinner svalna till den ska bres på=)
Du behöver 3 dl Marsansås.
...
Degen:
50g jäst
2½dl mjölk
125gr margarin
2ägg
½dl strösocker
½tsk salt
12-14dl vetemjöl
Värm smör & mjölk så det blir fingervarmt. Häll i en bunke med jäst. Blanda. Häll i resten=)
Degen ska jäsa 30 min.
Dela degen i 2 delar. Den ena delen kan vara större (jag gjorde så)
Kavla ut ena delen i en långpanna (den mindre av de två)
Bred över marsansåsen.
Kavla ut deg 2 (den lite större) Bred på smörkräm
100gr Margarin
1½dl strösocker
1½tsk vaniljsocker
Rulla ihop. Dela i 40 bitar (jag fick 30 bitar...orka räkna..?) & lägg dom som bullar på marsansåsen (som på bilden nedan=P)
Jäs 30 min.
Pensla med ägg & pärlsocker.
Grädda 225grader 10-15 min
Vad gott det ser ut! Det måste jag pröva nån gång!
SvaraRaderaJa de blev kanongoda=D Har fryst in så man kan ta fram lite då & då=D
SvaraRaderaRekommenderas verkligen. Det är enkelt.
Tänkte börja lägga upp lite recept & ha dom som "recept" kategori till höger om bloggen=P
Då kan man enkelt gå in där & söka det receptet man gillar=) & baka eller tillaga vad det nu är=)
Ser supergott ut!
SvaraRaderaMåste verkligen testa detta!
Låter kul med en receptkategori, då kan man få lite inspiration =)
Kramar
Åh, gottis!
SvaraRaderaShit pommes vad gott det såg ut...!
SvaraRadera