Kategorier

torsdag 14 augusti 2014

V 38 (37+0)

Då var man fullgången och bebis färdig att komma när som. Skönt.
Igår var jag på klara samtal på specialist mödravården
Det kändes jätte bra. Vi tog en sväng (sköterskan och jag) till förlossningen och kikade på olika sugklockor då bland annat den man anväde sig av när Lucas föddes. Jag fick även gå in på rummet, exakt det rummet som Lucas föddes i. Vi satt där en bra stund och pratade. Jag ställde frågor och det kändes bra. Sen fick jag en tid för att träffa en läkare en timme senare för att prata om smärtan i fogarna. Läkaren var jätte trevlig, kanon bra rentav. Hon kände på mig och konstaterade att det är 1 cm kvar på livmodertappen innan den är helt utplånad och att tappen är väldigt mjuk. Om jag har förstått det hela rätt så är tappen 5cm lång och hård om det absolut ej är dags, rätt mig gärna om jag fått det hela på bakfoten. Hon skrev ut Citodon, jag har inte hämtat ut dom. Vet inte om jag vill ta så starka tabletter nu när det snart ändå är klart. Läkaren skulle ju inte skriva ut dom om det var någon fara för bebis. Vet inte hur jag ska göra.
Dr sa att det kan gå fort från det skedet jag befinner mig i nu. Än mer eftersom jag är omföderska.
Lucas föddes 38+4 och andra barnet brukar i genomsnitt komma någon dag tidigare har jag läst.
....
Bebis väskan är färdig, jag har en egen skötväska till bebis och en annan till maken och mig. Våra grejer är väl inte helt färdig packade...lika bra att bli klar med vår väska med.
Lucas har också en väska :-)) han ska nämligen få vara hos våra grannar som är goda vänner till oss och som han känner sig trygg hos, hans bästa vän bor ju där också, det skiljer ett år mellan dom.  Lucas väska är klar. Jag har tvättat bebis kläder och vikt fint i lådor. Barnvagnen blir Lucas gamla. Det som är nytt är baby skyddet till bilen, skötväskan och lite kläder i storlek 50 :-)))
Åhhh vad spännande!! Jag är nervös men samtidigt är jag full av förväntan, och så jag längtar efter att få gosa med det lilla livet som jag burit på i alla dessa månader.
Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar